Hıdrellez Haşılı (Hıdrellez Harcı)

Malatya Mutfak Kültürü

Özel Gün Hazırlıkları ve Yemekleri

Hıdrellez Haşılı (Hıdrellez Harcı)

Kuru tarhana akşamdan ıslanır. Sabahleyin bir tencereye konularak pişirilir. Sonra üzerine “ufak bulgur” dan az miktarda atılır ve yeniden kaynatılır. Kaynadıktan sonra bunun üzerine biraz un çalınır, kaşıkla karıştırılır. Bir-iki dalım daha kaynatılarak ateşten indirilir. Üzerine yağ eritilerek dökülür.

Bu yemek genellikle Hızır ayı içerisinde yapılır ve komşulara dağıtılır.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 1027 kez gösterilmiştir.