VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI DOLMALAR YAPRAK
SARMASI 300 gr. kadar asma
yaprağı. Diğer malzemeler biber dolmasındaki gibidir. Yaprakları kaynayan
suya atın, 5 dakika kaynatın, çıkarıp süzün, soğuduktan sonra tek tek ayırın.
Tepeleme tatlı kaşığı harcını yaprağa koyup lahana yapraklarını sardığınız gibi
sarın, tencereye yanyana dizin, üstlerine diğer dolmaları koyun ve
pişirin. Servis 6
kişiliktir. Not: Eğer
taze asma yaprağı bulursanız 250 gr. kadar kullanın ve aynı şekilde hazırlayın.
Ama yaprakların erimemesi için çok dikkatli olun. Eğer bir üzüm çardağı bulur da
kendiniz yaprak toplarsanız yalnızca dalların en uçtakilerini toplayın, çünkü
onlar taze ve eski olan yapraklardan daha açık yeşil olur.
|