Bezelyeli Pilav

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

PİLAVLAR

BEZELYELİ PİLAV

1 bardak pirinç
1/2 paket bezelye (dondurulmuş)
2 yemek kaşığı tereyağı
6 yeşil soğan
1,5 bardak kaynar su
Yeterince tuz ve biber

Küçük bir tencerede tereyağını eritin, ince kesilmiş yeşil soğanları koyarak 5 dakika kavurun ve sonra pirinç, tuz, biber, dondurulmuş bezelye ve kaynar suyu koyup üzerini kapatın. 10 dakika orta ateşte sonra ateşi kısarak 10 dakika daha çok kısık ateşte pişirin. İkiye katlanmış havluyu kapakla tencere arasına koyup servisten önce 20 dakika dinlendirin. Bezelyelerin ezilmemesi için pilavı servis tabağına yavaşça alın.

(Bezelye yerine nohut da kullanabilirsiniz, güzel bir çeşit olur.)

Servis 4 kişiliktir.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 1714 kez gösterilmiştir.