VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI PİLAVLAR BEZELYELİ
PİLAV 1 bardak
pirinç 1/2 paket bezelye (dondurulmuş) 2 yemek kaşığı tereyağı 6 yeşil
soğan 1,5 bardak kaynar su Yeterince tuz ve biber Küçük bir tencerede
tereyağını eritin, ince kesilmiş yeşil soğanları koyarak 5 dakika kavurun ve
sonra pirinç, tuz, biber, dondurulmuş bezelye ve kaynar suyu koyup üzerini
kapatın. 10 dakika orta ateşte sonra ateşi kısarak 10 dakika daha çok kısık
ateşte pişirin. İkiye katlanmış havluyu kapakla tencere arasına koyup servisten
önce 20 dakika dinlendirin. Bezelyelerin ezilmemesi için pilavı servis tabağına
yavaşça alın. (Bezelye yerine
nohut da kullanabilirsiniz, güzel bir çeşit olur.) Servis 4
kişiliktir.
|