Havuçlu Pilav

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

PİLAVLAR

HAVUÇLU PİLAV

1 bardak pirinç
1,5 bardak kaynar su
1/2 bardak ince rendelenmiş havuç
1 orta boy küçük doğranmış soğan
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Tereyağını eritin, soğan ve havuçları soğanlar pembeleşene kadar beraber pişirip tuz ve suyunu koyun ve üzerini kapatın. Önce orta ateşte 10 dakika ve sonra çok kısık ateşte bir 10 dakika daha pişirin. Altını kapatıp ikiye katlanmış kağıt havluyu yemeğin üzerine koyup kapağı kapatın. Servis yapmadan önce 15 dakika dinlendirin. Servis tabağına almadan önce mutlaka çatalla yavaşça karıştırın.

(Tereyağı veya margarin yerine mısırözü yağı kullanılabilir.)

Servis 4 kişiliktir.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 1333 kez gösterilmiştir.