Bakla

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

SEBZE YEMEKLERİ

BAKLA

1 kg. bakla
3 büyük soğan
1/2 bardak zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 bardak su
Yarım demet dereotu

Baklaların uçlarını kesip ikiye bölünüz. Soğanları doğrayıp baklaların üzerine koyun ve iyice karıştırın. Bakla ve soğan karışımını tencereye koyup diğer malzemeleri ekleyin. Tencerenin üstünü kapatın 45 dakika kadar veya baklalar iyice pişene kadar pişirin. Oda sıcaklığında, doğranmış dereotu ile servis yapın.

Servis 5 kişiliktir.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 1490 kez gösterilmiştir.