VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI SEBZE
YEMEKLERİ DOMATES SOSLU
PATLICAN KIZARTMASI 2 orta boy patlıcan
4 orta boy olgun domates 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı
kaşığı sirke 3/4 bardak ayçiçek yağı Patlıcanları
yıkayıp, iyice kurulayın ve boylamasına alacalı olarak soyun. Boylamasına kesip,
her iki tarafı nar gibi kızarana kadar kızartın. Düz bir servis tabağına alın ve
soyulmuş, küçük küçük doğranmış domatesleri kızartma tenceresindeki yağın içine
koyun. İyice yumuşayıncaya kadar orta hararette pişirin ve indirmeye yakın
sirke, tuz ve dövülmüş sarmısakları ekleyin. Kızarmış patlıcanların üzerine
döküp biraz soğuduğunda servis yapın. Servis 3
kişiliktir.
|