Domates Soslu Patlıcan Kızartması

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

SEBZE YEMEKLERİ

DOMATES SOSLU PATLICAN KIZARTMASI

2 orta boy patlıcan
4 orta boy olgun domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke
3/4 bardak ayçiçek yağı

Patlıcanları yıkayıp, iyice kurulayın ve boylamasına alacalı olarak soyun. Boylamasına kesip, her iki tarafı nar gibi kızarana kadar kızartın. Düz bir servis tabağına alın ve soyulmuş, küçük küçük doğranmış domatesleri kızartma tenceresindeki yağın içine koyun. İyice yumuşayıncaya kadar orta hararette pişirin ve indirmeye yakın sirke, tuz ve dövülmüş sarmısakları ekleyin. Kızarmış patlıcanların üzerine döküp biraz soğuduğunda servis yapın.

Servis 3 kişiliktir.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 2196 kez gösterilmiştir.