VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI SEBZE
YEMEKLERİ SARAY USULÜ
ENGİNAR 6 enginar göbeği
(Yaprakların tümü ve içteki tüylü kısmı çıkarılıp sadece dip kısmı
bırakılmış) 2 patates (çok küçük doğranmış) 250 gr. taze veya dondurulmuş
bezelye 1 bardak havuç (çok küçük doğranmış) 1/2 bardak soğan (ince ince
doğranmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1/2 bardak
zeytinyağı 1 bardak su 1 tatlı kaşığı dereotu Hepsini karıştırın
ve bu karışımı enginarların göbeğine kaşıkla yerleştirin. Derin olmayan
tencereye yerleştirip su ve yağını enginarların arasına dökün. Orta ateşte hepsi
pişene kadar pişirin. Geniş bir kaba alıp dereotu saplarıyla süsleyin. Oda
sıcaklığında servis yapılmalıdır. Servis 6
kişiliktir.
|