VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI SEBZE
YEMEKLERİ TAZE BARBUNYA
FASULYESİ 1 kg taze barbunya
fasulyesi 3 büyük soğan 3 büyük olgun domates 12 diş sarımsak 1,5
tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker 3/4 bardak sıvıyağ (zeytinyağı
tercih edilmelidir) 1 bardak su Barbunya
fasulyelerini ayıklayıp içlerini çıkarınız ve 15 dakika haşlayınız. Soğanları
çok küçük doğrayıp yağla birlikte tencereye koyun ve pembeleşene kadar
karıştırın. Sonra soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük küçük doğranmış
domatesleri ekleyerek 5 dakika kadar pişirin. Haşlanmış barbunyaları,
sarmısakları, tuz ve şekeri ve suyunu koyup üstünü kapatarak yarım saat kadar ya
da barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin ama çok pişip de lapa gibi
olmamalıdır, eğer gerekirse biraz daha su eklemelisiniz. Oda sıcaklığında bol
maydanozla servis ediniz. Servis 6
kişiliktir.
|