Kısır

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

SALATALAR

KISIR

Diğer Ortadoğu ülkelerinde bu salatanın bir versiyonuna 'tabuli' denir.

1 bardak ince bulgur
1/2 domates salçası
1 büyük domates
10 tane küçük kesilmiş soğan
1 bardak kıyılmış maydanoz
1 bardak sıcak su
1 büyük kesilmiş dolmalık biber
2 tatlı kaşığı acı kırmızı biber
1/2 bardak zeytinyağı
1/2 bardak sirke
2 tatlı kaşığı tuz

Bulguru büyük bir kaba koyun ve üzerine sıcak suyu gezdirin. Kapağını kapatıp yarım saat bekletin. Sonra kapağı alıp, salça, sirke, yağ ve tuzu koyup iyice karıştırın. Geri kalan malzemeleri de ekleyip tekrar karıştırın ve marul yaprakları dizilmiş servis tabağına tepeleme koyun.

Servis 6 kişiliktir.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 979 kez gösterilmiştir.