Patlıcan Salatası

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

SALATALAR

PATLICAN SALATASI

2 büyük patlıcan
1/3 bardak zeytinyağı
1/3 bardak limon suyu
3 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak sade yoğurt (isteğe bağlı)
1/4 bardak çok ince çekilmiş ceviziçi (isteğe bağlı)

Patlıcanları doğrudan ateşin (gaz veya elektrikli) üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır. Patlıcanın suyu çıktığında ve iyice yumuşadıklarında ocağı söndürün ve soğumaya bırakın. Yanmış kabukların tamamını dikkatlice soyun (hiç siyah nokta kalmasın). Bir çatalla ezin (blender olmasın lütfen) ve tuz, yağ, limon suyunu ve dövülmüş sarmısakları ekleyin, eğer yoğurt ve ceviz konacaksa onları da koyup iyice karıştırın. Üstünü ince kıyılmış maydanoz, birkaç zeytinle süsleyin. Etrafına domates dilimleri de konabilir.

Servis 4 kişiliktir.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 1040 kez gösterilmiştir.