VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI TÜRK TATLILARI
ELMA SARAY
KOMPOSTO 6 golden veya
kırmızı da olur lezzetli elma 3 yemek kaşığı limon suyu 1/2 bardak kuru
üzüm 1 yemek kaşığı portakal marmelatı (isteğe bağlı) 1/2 bardak
şeker 8 tane karanfil 2 bardak su Elmaları soyup
içini çıkartın ve dörde bölün. Limon suyu, su ve şekeri ekleyerek bir tencereye
koyun. Elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin ve kuru üzümlerle portakal
marmelatını da ekleyerek 10 dakika daha pişirin. İyice soğutarak servis yapın.
(Marmelatı koymayabilirsiniz ama elma pişmeye başladığında 1 küçük çubuk tarçın
ve 6-8 karanfili ekleyin) Kuru üzümler daha önceden de konabilir ama çok
ezilmemeleri iyi olur. Servis 6
kişiliktir.
|