VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI TÜRK TATLILARI
KALBURABASTI 250 gr tereyağı
veya margarin (eritilmiş) 1/3 bardak sıvı yağ 1 tatlı kaşığı karbonat 1
tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 bardak süt 4 bardak
un Hamuru 1,5 bardak
şeker 1 bardak su 1 tatlı kaşığı limon suyu Unu bir kaba koyup
ortasını açın ve tereyağını veya sıvı yağı koyun, karbonatı, kabartma tozunu ve
tuzu ekleyip elinizle veya mikserle karıştırmaya başlayın. Yumuşak, güzel bir
hamur olana kadar süt ekleyerek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
Akşamdan dolaba koyup en azından 4-5 saat dinlendirin. Soğutulmuş hamuru
dolaptan alıp, golf topu veya biraz daha büyük hamur parçalarına ayırın.
Rendenizin küçük delikli tarafını kullanıp her topu bastırıp açın ve içi kısmen
boş daha büyücek bir hamur topu elde edin. Üst kısmında rendenin delik izleri
kalacaktır. Yağlı kağıt üzerine koyarak 350 derecelik fırında 35 dakika veya
üstü kızarana kadar pişirin. Şurubu Daha önceden 1,5
bardak şekeri 1 bardak su ile, 1 tatlı kaşığı limon suyu koyarak 25 dakika
kaynatın. Soğutup, henüz çok sıcak olan pişmiş kurabiyeleri içine atın. 10
dakika kadar sonra çıkarıp, fırında sıcak tuttuğunuz diğerlerini şuruba atın.
Topların hepsi şurupta biraz kalınca servis tabağına alın ve şurubun hepsini
üstlerine dökün. Bu zengin bir
tatlıdır ve tadı sadece tereyağından gelir o yüzden lütfen tereyağ kullanıp
başka alternatif kullanmayın.
|