VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI ÇORBALAR DOMATESLİ PİRİNÇ
ÇORBASI 1/4 bardak
pirinç 1 küçük soğan, doğranmış 2 orta boy domates 1/3 bardak tereyağı
veya margarin 1,5 yemek kaşığı limon suyu 2 yumurta 6 bardak su 1
tatlı kaşığı tuz Yağı tencerede
eritip ince ince kıyılmış soğanı ekleyin. Domatesleri çok küçük doğrayıp
soğanlara katın ve hem soğanlar hem de domatesler iyice pişene kadar karıştırın.
Pirinci, altı bardak suyu ve tuzu ekleyin. 15 dakika kadar veya pirinci
yumuşayıncaya kadar pişirin; ateşi kısıp 1,5 yemek kaşığı limon suyu ile 2
yumurtayı çırpın ve kepçeyle azar azar çorbaya karıştırın. Bu işlem sıcak
çorbanın içine konan yumurtaların beyazlarının hemen pişmesini önlemek içindir.
Sonra yavaş yavaş yumurta karışımını çorbaya boşaltın ve hemen servis
yapın. Servis 6-8
kişiliktir. Pirinç yerine 1/4
bardak yarma da kullanılabilir.
|