Tarla ve Bahçeye Götürülen Yiyecekler

Tarlada ekim ve biçim zamanlarında, bağ budandığı ve sulandığı zamanlarda tarla ve bahçelere saçyüzü (yağlı ekmek), katmer, kömbe, pilav, etli pilav, kaburga gibi yemeklerden olanları götürüldüğü gibi hazırlaması daha kolay olan haşlanmış yumurta, ayran veya ayranlı çorba, domates, salatalık, çiğleme, peynir gibi yiyecekler de götürülebilir.

İkindi zamanı geldiğinde tarlaya evde hazır olan yiyeceklerden peynir, çökelek, ekmek çayla birlikte götürülür. Buna “ikindi çayı” denilir.

Bunların dışında tarla veya bahçeye “azık” adı altında “ekmek kavurması” ve “yumurta kalıbı” adı verilen yiyecekler götürülür.

 

 





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 2779 kez gösterilmiştir.