Yiyecekler ve Yemek Tarifleri

YEMEKLER, YİYECEKLER VE TARİFİ

Yörede yemek türleri incelendiğinde; özellikle tahıldan (bulgur, nohut, yarma, un, vb.) ve etten yapılan yiyeceklerin yoğunlukta olduğu gözlenmektedir. Belli sebze türlerinin kullanıldığı Ahlat mutfağında bulunan, çevreden toplanan otlarla yapılan yiyecekler, yöredeki beslenme kültürünü zenginleştirilmiş ve bir ayrıcalık katmıştır.

Geçmişte hayvancılığın yoğun olduğu yörede, süt ürünlerinden yapılan yiyecekler, halkın temel gıdası olarak hemen her öğünde sofrada yer almaktaydı.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 2069 kez gösterilmiştir.